MYRESJÖHUSARENA

OMRÅDET KRING ARENASTADEN

Arenan färdigställdes i augusti 2012 och invigdes officiellt den 1 september. Vid invigningen spelades en uppvisningsmatch mellan 30 av de mest framträdande spelarna i Östers IF:s historia. Den första tävlingsmatchen på arenan spelades mellan Öster och IFK Värnamo den 3 september, och det första tävlingsmålet på arenan gjordes av hemmalagets Andreas Wihlborg i matchens 62:a minut. Vid den första matchen framfördes också Östers nya inmarschlåt ”Stjärnorna i Öster” första gången.

Arenan är en renodlad fotbollsarena för 12000 åskådare (varav 10000 sittande) och uppfyller UEFA-status klass 3 för internationella matcher och SvFFs nya regler för Allsvenska arenor.

Den 29 mars 2011 offentliggjordes det att företaget Myresjöhus, som även är huvudsponsor åt Östers IF, skrivit ett sju-årsavtal med föreningen som innebär att arenan får namnet Myresjöhus Arena. Avtalet trädde i kraft den 1 januari 2012.

Då UEFA inte tillåter reklamfinansierade namn på arenor under europeiska tävlingar kommer arenan under damfotbolls-EM 2013 gå under namnet Växjö Arena.

Arenan var spelplats under damfotbolls-EM 2013. Tre gruppspelsmatcher och en kvartsfinal kom att spelas på arenan, bland annat Europamästarna Tyskland som spelade två av sina gruppmatcher här.

Redan under 2012 spelades en fotbollslandskamp på arenan då Sverige mötte Schweiz.